La sequera i el sector agroalimentari a Catalunya: visió general i solucions innovadores per fer més resilient el sector

El passat dia 10 de gener va tenir lloc la jornada telemàtica titulada “La gestió de l’aigua en empreses agroalimentàries en un context d’emergència per sequera” que va ser organitzada en col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) amb el Catalan Water Partnership.

L’objectiu de l’acte va ser donar una visió general de l’estat i efectes de la sequera a les empreses agroalimentàries catalanes i presentar casos d’èxit d’implementació de solucions innovadores per fer més resilient aquest sector de cara a aquest i futurs episodis de manca de disponibilitat d’aigua. L’acte va ser presentat pel Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC, Joan Gòdia, i va anar seguit per una intervenció de la mà de Xavier Amores oferint una visió general de l’estat actual de la sequera a Catalunya i els efectes que la mateixa té i tindrà en matèria de legislació i com a element clau per garantir la competitivitat futura del teixit empresarial del sector agroalimentari. L’acte va prosseguir amb un total de 6 intervencions d’entitats associades al CWP. Concretament, les intervencions van anar a càrrec de Narcís Pi (ABM), Sergio Ponsá (CT Beta), Andrea Navas (Eurecat), Eduard Dorado (Cim Aigua), Albert Sanmartín (Derypol)  i Laura Zuazu (Kurita).

L’acte va ser un bon punt de trobada entre les empreses alimentàries i del sector de l’aigua per afrontar el repte de la sequera tant actualment com a llarg termini que va tenir una assistència de 160 persones.

Similar Posts