EL CWP CELEBRA EL SEU 15È ANIVERSARI RECORDANT EL MOMENT DEL SEU NAIXEMENT QUAN ES VA PRODUIR L’ÚLTIM PERÍODE DE SEQUERA A CATALUNYA

Ahir, 4 de maig del 2023, es va dur a terme l’acte de celebració del 15è aniversari del CWP a l’Espai Endesa, a Barcelona i que va comptar amb més de 200 assistents. L’esdeveniment es va iniciar amb la benvinguda de Jordi Cros, el president del CWP, i Albert Castellanos, Secretari del Departament d’Empresa i Competitivitat i Conseller Delegat d’ACCIÓ.

Seguidament, Araceli Segarra, primera catalana i espanyola en coronar el cim Everest, va fer la ponència “Una muntanya de canvis”. Va destacar que “”Hi ha vies d’escalada als Alps que ja no es poden escalar, perquè la glacera ha baixat de tal manera que hi ha més de 150 m de diferència” fet que ens ha de portar a reflexionar sobre les conseqüències cada vegada més evidents del canvi climàtic.

Prèviament al descans, es va dur a terme un tast d’aigües de la mà d’Aigües de Barcelona en el que els participants van poder posar-se a prova amb un petit test on havien d’ordenar les aigües provades segons els diferents graus de salinització.

Xavier Amores, director del clúster, va fer un repàs als 15 anys del Catalan Water Partnership destacant les següents xifres: més de 120 projectes amb un impacte de més de 50M€ pels associats, 285 participants i amb més de 100 socis diferents que hi ha participat. Al llarg d’aquests anys s’ha col·laborat amb uns 65 clústers de tot el món, la majoria d’ells europeus. S’han realitzat més de 250 jornades amb la participació al voltant dels 9.000 assistents, i a més, el CWP ha participat en 160 actes en aquest període, ja sigui com convidats a ponències, taules rodones o presentant projectes de l’entitat i dels seus associats. S’ha viatjat a uns 30 països en el marc de projectes, s’ha participat en 15 fires internacionals i s’han generat més de 20 oportunitats mitjançant estudis de mercat.

L’acte va seguir amb una taula rodona on van participar els dos ex-presidents del clúster, Jaume Carol i Robert Mas, l’actual president, Jordi Cros, i un dels fundadors i el secretari del CWP, Miquel Rovira. La taula, va ser moderada per Joan Martí, d’ACCIÓ.

Xavier Marcet, president de Lead to Change, va ser el segon ponent de l’esdeveniment i va presentar el seu nou llibre “Management humanista. L’estratègia són les persones.”

El tancament va ser dut a terme per Anna Barnadas, secretària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, que va ser presentada per Jordi Aguilera, vicepresident del CWP.

L’acte va ser patrocinat per algunes de les empreses associades al CWP: AqualiaCarburos MetálicosIdaea-CSICEurecatFluidra i Jumo

Similar Posts