WATER TALKS AMB IDAEA: REPTES I SOLUCIONS PER A LA GESTIÓ I TRACTAMENT D’AIGÜES SUBTERRÀNIES

El passat 5 d’abril, el CWP conjuntament amb l’IDAEA-CSIC van realitzar amb èxit un Water Talks sobre reptes i solucions per a la gestió i tractament d’aigües subterrànies amb la participació de més de 100 assistents de forma presencial i virtual.. El Xavier Amores, director del CWP juntament amb l’Enric Vázquez, vicedirector de l’IDAE-CSIC, van donar la benvinguda a la jornada.

Seguidament, es va dur a terme una taula rodona moderada pel Sergi Compte project manager del CWP, enfocada als reptes i les tendències en el camp de les aigües subterrànies, amb la participació de la Mònica Ondiviela, de l’Agència Catalana de l’Aigua, el Miquel Corredor, secretari de la Cubeta d’Abrera i JCUACC, el Joan Solà, de la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter i el Josep Mas Pla, professor de la Universitat de Girona.

A la segona part de la jornada es van presentar solucions per a la gestió i el tractament d’aigües subterrànies. Primer Victor Matamoros, científic titular de l‘IDAEA-CSIC, va presentar el projecte Lifespot per eliminar contaminants mitjançant fotobioreactors basats en microalgues. A continuació Jordi Roca, project manager de HYDS, va presentar el projecte AguAlears que ha desenvolupat una eina basada en IA-ML per l’abastiment d’aigua, cofinançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i en el que participen Amphos 21, Aigües del Prat i el CWP. Seguidament, Sandra Pérez, investigadora de l’IDAEA-CSIC, va parlar sobre la presència i el destí de contaminants orgànics a les aigües subterrànies. Ester Vilanova, directora de projectes d’Amphos 21, va presentar com utilitzar l’Intel·ligència Artificial per afrontar reptes en la gestió de l’aigua. Enric Vázquez, Vicedirector de l’IDAEA-CSIC, va parlar sobre eines i data scienence en la gestió d’aigües subterrànies. Finalment Vinyet Solà, responsable de Qualitat del Departament tècnic de CUADLL, va presentar el projecte Aquifer Sudoe d’instruments innovadors per gestionar de forma integrada les aigües subterrànies.

Vídeo del Water Talks – Aigües subterrànies

Similar Posts