Jornada online de presentació del projecte ViWaTec al sector vitivinícola

El passat 13 de febrer es va celebrar la jornada online organitzada pel clúster INNOVI, juntament amb l’Associació Vinícola Catalana (AVC) i el Catalan Water Partnership (CWP), centrada en les estratègies per millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua del sector vitivinícola i en la presentació del projecte ViWaTec. Amb una participació de gairebé 50 assistents, l’esdeveniment va ser un punt de trobada per a professionals del sector.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda a càrrec de Toni Cruces, secretari general de l’AVC, que va donar pas a una sèrie de ponències.

El Sr. Manel Simon, director general d’Afrucat, va abordar la resposta del sector fruiter a la sequera, destacSeguidament, Xavier Amores, Clúster Manager del CWP, va compartir una visió sobre la gestió de l’aigua en un context d’emergència per sequera, incloent-hi una anàlisi de la normativa actual, les restriccions i les potencials solucions d’estalvi. Va ser èmfasi en la importància de l’eficiència i control de l’ús de l’aigua, destacant la necessitat de directrius per a la reutilització i el reaprofitament d’aquest recurs essencial.ant la importància de la gestió i acumulació d’aigua per afrontar els desafiaments futurs de la sequera i els períodes de pluges intenses.

A continuació, Aina Amengual, R&D Project Manager del CWP, va presentar el projecte ViWaTec “Tecnologia i estratègies innovadores per a la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua en el sector vitivinícola”, oferint als participants una oportunitat per aprendre i estalviar mitjançant estudis diagnòstics gratuïts. Aquests estudis inclouran un balanç del cicle de l’aigua i la identificació personalitzada de punts febles i línies de millora de la gestió de l’aigua tot acompanyat de visites en mans d’experts del sector de l’aigua. El projecte ViWaTec està coordinat pel CWP i, pel que fa al sector de l’aigua, hi participen les empreses ABM Consulting, CIM Aigua, Dr. Canicio Consulting Chemist i Geoservei. Per part del sector vitivinícola, hi participen INNOVI, l’AVC i els cellers La vinyeta, Sumarroca i la cooperativa Unió Fruits.

Finalment, per acabar la jornada, Eloi Montcada, Clúster Manager d’INNOVI, va convidar als assistents a participar en la convocatòria oberta per als estudis gratuïts, posant de manifest l’esperança de continuïtat en la recerca d’eines innovadores per a la gestió de l’aigua en el sector.

Similar Posts