ES CELEBRA LA JORNADA SOBRE CONSUM D’AIGUA AL SECTOR INDUSTRIAL AMB MÉS DE 500 ASSISTENTS

El passat dijous 18 de maig es va celebrar la jornada sobre consum d’aigua al sector industrial. Aquest acte, organitzat per ACCIÓ i l’Agència Catalana de l’Aigua i on va participar el CWP, va tenir per objectiu donar a  conèixer als diversos sectors industrials catalans les accions que s’emprendran per fer front als efectes de la manca d’aigua derivats de la situació de sequera actual i quines palanques pot utilitzar el sector industrial per fer-los front. L’obertura de l’acte va ser a càrrec d’Albert Castellanos, secretari d’empresa i competitivitat i secretari delegat d’ACCIÓ que va destacar el paper que els casos d’èxit liderats per empreses del CWP pot tenir per ajudar a la industria a emprendre canvis. Jordi Molist, director de l’àrea d’abastament de l’ACA va fer la primera de les intervencions explicant el context de la sequera i les restriccions previstes. Tot seguit, Maite Ardèvol, líder de l’equip d’Economia Circular d’ACCIÓ i Alberto Pezzi, sènior manager de clústers van introduir als assistents les línies d’ajut d’ACCIÓ i de la Direcció General d’Indústria.

La darrera de les presentacions va ser a càrrec de Xavier Amores, director del CWP, que va fer una intervenció relacionada amb la gestió de l’aigua en la indústria, en la qual van presentar les tendències de futur en relació a la disponibilitat d’aquest recurs i diverses de les tecnologies, solucions i projectes impulsats pel CWP amb les seves entitats associades i altres clústers que tenen per objectiu minimitzar la dependència d’aigua. Es van compartir des de projectes sectorials realitzats en el passat sobre petjada hídrica amb Innovi o Innovacc amb associats del CWP com Anthesis Lavola o CETAQUA, estudis recents sobre consums d’aigua industrials liderats pel  Centre Tecnològic Beta amb el projecte REAQUA, com tecnologies i solucions de mercat per estalviar aigua, digitalitzar o reutilitzar aigua d’empreses com Aquatec, Telwesa, Derypol, Cimaigua, Aeris, ACO, Sigma Group, Hydrokemos, eWatts, ABM, Createch, SPIN, Sensotec o Adasa.

També es van explicar projectes d’R+D com l’ULTIMATE amb EURECAT, AITASA i AQUALIA, projectes de la convocatòria RIS3CAT amb la participació de Leitat, Aigües de Barcelona, Hidroquimia, Waterologies,   Universitat de Girona o l’ICRA. L’acte va finalitzar amb un torn obert de debat i preguntes on els participants van poder interactuar directament amb l’ACA i els ens finançadors.

La jornada es va fer en format híbrid i va ser un èxit amb més de 45 assistents presencials i més de 500 assistents remots. Durant els pròxims mesos, el CWP organitzarà diverses jornades sectorials amb representants i organitzacions industrials per donar a conèixer els efectes de la situació actual de sequera a les industries i com els projectes de R+D i les noves tecnologies poden mitigar els efectes de l’escassedat i les restriccions d’ús d’aigua.

Similar Posts