WATERTALKS – PRESENTE Y FUTURO DEL TRATAMIENTO BIOLÓGICO DE GASES

El passat divendres 18 de desembre, el CWP va coorganitzat, juntament el grup de recerca GENOCOV de la Universitat Autònoma de Barcelona, la tercera edició dels WATERTALKS del CWP. Després de l’èxit d’aquestes jornades que van abordar temàtiques d’alt interès com són els microplàstics i les nature-based solutions, aquest cop la jornada es va centrar en el tractament biològic de gases, tema que va despertar un alt interès en els més de 160 registrats a l’esdeveniment.

Aquesta jornada virtual va comptar també amb la participació de l’Agència Catalana de l’Aigua, i el Sr. Jordi Robusté va presentar la evolució dels sistemes de desodorització, el tractament del biogàs així com les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

La sessió es va dividir en dues parts, la primera enfocada a aplicacions reals i casos d’èxit d’empreses del sector, i en la segon part es van presentar projectes d’I+D que s’estan duent a terme en aquest camp. En el primer bloc de presentacions, el director de la spin-off AERIS l’Óscar Prado va donar a conèixer les diverses aplicacions de les tecnologies biològiques per al tractament de gasos a la indústria i, per altra banda, la Elvira César, de la empresa DAM va presentar les actuacions i experiències amb aquest tipus de tecnologies a la EDAR de Torredembarra.

Finalment, en el segon bloc es van presentar tres projectes amb finançament europeu que s’estan duent a terme a Catalunya en matèria de tractament de gasos i/p biogàs. El primer projecte, el LIFE BIOGASNET, va ser presentat pels investigadors Carolina Ramirez i David Cubidés del centre tecnològic Eurecat. Tot seguit, el David Gabriel, Catedràtic de Departament a la UAB, va presentar el projecte RECYCLES que ha rebut finançament en el marc de la convocatòria H2020. I per tancar el cicle de ponències, la Project Manager de CETAQUA Núria Basset va presentar el projecte LIFE NIMBUS.

Vídeo Watertalks.

Ponents:

  • Jordi Robusté – Cap de Departament de Tecnologia i Operació, Agència Catalana de l’Aigua
  • Óscar Prado – Director Aeris Tecnologías Ambientales S.L
  • Elvira César – Delegada zona Catalunya, Depuración de Aguas del Mediterráneo
  • Carolina Ramirez Barria – Investigadora Senior Unitat de Residus, Energia i Impacte Ambiental, Eurecat
  • David Fernando Cubidés Páez – Investigador predoctoral en Eurecat
  • David Gabriel – Catedràtric d’Enginyeria Química, Universitat Autònoma de Barcelona
  • Núria Basset – Project Manager, CETAQUA

Similar Posts