PARLEM DE CIBERSEGURETAT EN EL CICLE INTEGRAL DE L’AIGUA

El passat 3 de març es va dur a terme el webinar «Ciberseguridad en el Cíclo Integral del Agua» de manera virtual organitzat pel CWP. L’acte estava destinat a un ampli perfil d’entitats que tinguessin interès a conèixer la normativa, estat d’implementació i tendències generals de l’aplicació de la ciberseguretat al sector de l’aigua.

Es va comptar amb la participació de Joan Figueras, Coordinador Regional del Centro de Ciberseguridad Industrial que ens va donar una visió dels estàndards i marc normatiu de ciberseguretat en el sector de l’aigua. María Torrecilla, Responsable de Postvenda i Directora de Producto, de LACROIX-SOFREL va presentar la ciberseguretat en la telegestió del cicle integral de l’aigua. Javier Montoya, Director de Seguretat, Continuïtat i Riscos, d’Aigües de Barcelona ens va explicar el dia a dia d’un operador en ciberseguretat i les seves estratègies de gestió. Finalment Juan Caubet, Director de la Unitat IT&OT Security del centre tecnològic Eurecat, va presentar les seves experiències en l’aplicació de IA per detectar amenaces i incidents en infraestructures d’aigua.

El webinar va comptar amb una setantena de persones inscrites que varen poder interactuar i generar debat amb els ponents. Els temes que es van tractar van ser l’estat de la normativa actual referent a la ciberseguretat aplicada a l’aigua, la implementació de la mateixa als elements de gestió telemàtica, així com en la gestió integral diària del cicle de l’aigua, i finalment la implementació de sistemes de protecció vers amenaces.

Vídeo del webinar.

Amb el suport de:

Similar Posts