El CWP participa en l’EFISport d’INDESCAT, l’esdeveniment de referència en el sector de l’esport en eficiència energètica en instal·lacions esportives

El passat 13 de març es va dur a terme la 11a jornada de l’Eficiència Energètica en Instal·lacions Esportives, organitzada per INDESCAT, el clúster de la indústria de l’esport, amb col·laboració del Catalan Water Partnership, el Clúster Bioenergia Catalunya i el Clúster de l’energia Eficient de Catalunya. Va comptar amb la participació de més de 170 participants professionals dels sectors de les instal·lacions esportives i de l’energia.

L’esdeveniment, celebrat presencialment a l’INEFC de Barcelona, estava orientat a donar conèixer i debatre novetats i mesures per l’eficiència energètica en la gestió de les instal·lacions esportives privades i públiques.

Xavier Amores, director del CWP, va participar duent a terme la ponència inaugural i va explicar la situació de sequera a Catalunya i va exposar exemples d’altres països del mon que també pateixen estrès hídric, com afecta a la industria de l’esport i com s’ha gestionat en tot el mon. Es va centrar en la gestió de l’aigua en el sector esportiu en un context d’emergència hídrica així com aquells projectes col·laboratius en els quals participa el CWP per impulsar l’optimització i reutilització d’aigua que ja s’estan duent a terme.

Seguidament es va portar a terme la primera edició de la EFISport Open Innovation Challange, amb l’objectiu de plantejar solucions innovadores a la pregunta: Com podem descarbonitzar les instal·lacions esportives?

Després d’una petita pausa pel networking,  es van portar a terme tres workshops per a finalitzar l’acte. El primer sobre la gespa artificial va analitzar possibles solucions futures per la prohibició de micro plàstics. El segon va explicar com la digitalització pot ajudar a les instal·lacions esportives a ser energèticament més eficients. Finalment, l’últim workshop tractava d’abordar l’ús de la geotèrmia a les instal·lacions esportives com a alternativa a les energies fòssils.

Similar Posts