FINALITZA EL PROJECTE DE RECERCA D’OPORTUNITATS EN EL NEXE AIGUA-ALIMENTACIÓ AMB EL SUPORT D’ACCIÓ

Durant el primer trimestre de 2021, el CWP tanca el projecte: Estudi i Prospectiva d’Oportunitats en la Gestió de l’Aigua amb Clústers Alimentaris, finançat per la convocatòria IRC d’ACCIÓ de l’any 2019. El projecte ha estat liderat pel CWP i ha comptat amb la col·laboració de 5 de les seves empreses associades: ADASACreatech360ºTelwesaABM i Hidroquímia. Així mateix, s’han integrat d’altres associats del clúster amb casos d’èxit i referències en l’ús sostenible de l’aigua aplicat al sector alimentari.

De manera conjunta, les empreses del CWP han pogut oferir solucions per a totes les fases de la cadena de valor del sector de l’aigua (aigües d’entrada, sortida, tractament, solucions TIC aplicades o economia circular), a partir de tota  l’experiència acumulada en el sector alimentari. Aquest projecte ha pivotat doncs, sobre l’experiència adquirida en la comercialització de tecnologies per a la indústria alimentària catalana per obrir noves oportunitats comercials i d’R+D a nivell d’Espanya i Sud de França.

En el marc d’aquest projecte, s’han realitzat 5 webinars amb clústers a Galícia, Castella i Lleó o Navarra entre altres amb més de 100 empreses alimentàries participants, així com grups de treball tan interns del clúster com amb diversos clústers alimentaris d’Espanya.

Entre els resultats assolits per aquesta iniciativa s’han presentat 2 nous projectes i s’han generat oportunitats de negoci per a més de 15 empreses del Catalan Water Partnership. Dels dos projectes presentats, un d’ells ja s’ha aprovat amb finançament de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, i té l’objectiu de connectar els sectors de l’aigua i agroalimentari de l’Euroregió (Catalunya, Sud-oest de França i Illes Balears) amb la col·laboració prevista entre el CWP, el clúster francès Agri Sud-Ouest Innovation, el Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears i La coopération agricole Occitanie.

Similar Posts