Es porta a terme amb èxit el workshop d’Habilitats de comunicació per al lideratge i gestió d’equips impartit per Ferran Ramon-Cortés

El passat 5 de març 20 persones d’entitats associades al CWP van participar al taller d’Habilitats de comunicació per al lideratge i gestió d’equips que va impartir l’expert en comunicació, Ferran Ramon-Cortés.

Ferran Ramon-Cortés, és llicenciat en Ciències Empresarials i MBA per ESADE. Fundador i director de l’Institut 5 Fars, dedicat a la formació en habilitats de comunicació. Co-fundador de l’Institut de Comunicació i co-redactor de models Bridge i Sikkhona. Des de l’inici de la seva activitat formativa el 2008, l’Institut 5 Fars ha format més de 32.000 persones a través de 1.900 activitats que sumen 10.850 hores de formació. Professor d’ESADE i professor convidat de diferents universitats com la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida o la Universitat Pompeu Fabra entre d’altres. Autor de diversos llibres sobre comunicació personals entre els quals destaca “L’illa dels 5 fars”.

La comunicació és una de les habilitats determinants per al lideratge de persones i per a la gestió dels equips. Durant el taller es van explorar i practicar 3 actes de comunicació bàsica per a liderar; donar instruccions, donar feedback i tenir converses de creixement. La sessió va tenir com a objectiu ajudar als participants a portar a terme aquests 3 actes de comunicació de forma constructiva, donant eines especifiques per a realitzar cada una d’elles.

Durant el taller es va treballar el model de comunicació Bridge d’estils racionals, com donar instruccions que s’entenguin i que es continuïn atenent els diferents estils de persones de l’equip. El feedback assertiu, com donar un feedback que sigui ben rebut i que provoqui canvis de comportament i un impacte positiu. I les conversacions de creixement, com tenir converses periòdiques per acompanyar el creixement professional de les persones, aconseguir motivació i reflexió sobre les àrees de millora, aquesta activitat es va treballar amb la base conceptual del Model 3R, reconeixement, recursos i repte.

El taller va realitzar-se en format participatiu, per mitjà d’exercicis i dinàmiques, permetent als participants de prendre consciència sobre els seus estils comunicatius i establir estratègies per a millorar les seves competències.

Similar Posts