Xavier Amores participa en la sessió sobre emergència hídrica del 6º Congreso de Desarrollo Sostenible

El passat 6 de març es va dur a terme el 6º Congreso de Desarrollo Sostenible organitzat per La Asociación de Fabricantes y Distribuidores AECOC  i la Federación Española de Industrias de Alimentación i Bebidads FIAB, en el Real Teatro del Retiro de Madrid. Un esdeveniment considerat un punt de referència per a tots aquells actors que liderin la sostenibilitat del nostre país, la qual va comptar amb 300 professionals de destacades empreses.

El congrés va abordar diferents temes, entre ells trobem la gestió dels recursos hídrics i de la biodiversitat, com implementar models de reutilització d’envasos, com els criteris de la sostenibilitat són cada cop més valorats per la banca a l’hora de concedir finançament o si és possible una aposta empresarial per la sostenibilitat a llarg termini davant la rendibilitat immediata dels accionistes.

L’esdeveniment va ser inaugurat per Mauricio García de Quevedo, director general de la FIAB i José María Bonmatí, director general de AECOC.

El director del Catalan Water Partnership, Xavier Amores, va participar en la sessió sobre l’emergència hídrica juntament amb la Fundación Global Nature. El director del clúster va alertar de les conseqüències d’una sequera que previsiblement seguirà agreujant-se i de les necessitats de millorar l’eficiència en la gestió de l’aigua en l’àmbit empresarial. Així mateix, va compartir solucions i projectes amb el sector turístic, com és el cas d’IKAT, Wat’Savereuse,  Smarth2Otel 2.0, Cosme Water Footrpint i VECOLI. Entre ells, projectes d’AEIs de la Dirección General de Industria y de la PIME i IRCs d’ACCIÓ. També es va parlar d’acords a llarg termini i cooperació publicoprivada; incentius, regles estables per a l’empresa i compensació i inversions en sostenibilitat i aigua per guanyar resiliència/competitivitat.

Entre els ponents d’aquesta edició hi havia; Antoni Ballabriga, Global Head of Sustainability Intelligence and Advocacy al BBVA, Eduardo de Miguel, director de la Fundación Global Nature, Juan José Freijo, Chief Sustainability Officer a Brambles, María Jesús Rodríguez, directora general de Biodiversidad, Bosques y Desertificación del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, Mónica Gil-Casares, directora de Investigación, Innovación Social y Consultoría en Codespa, Montse Castillo, directora a RepaQ, Olivia Mandle, activista medioambiental y por los Derechos de los Animales i  Rafael Pérez de Toro, director global de Calidad en Deoleo.

Similar Posts