El Catalan Water Partnership porta a terme la jornada sobre el RD/2023

El passat 17 d’abril es va dur a terme la jornada “Noves normatives del sector de l’aigua: avenços i reptes”.

La jornada va ser oberta per Xavier Amores, director del Catalan Water Partnership, on va donar pas a Irene Corbella, Cap del Servei de Salut Ambiental de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que va explicar les accions que s’estan portant a terme des de l’autoritat sanitària i respecte a aquesta llei. Miquel Paraira, director de qualitat de l’aigua i laboratori d’Aigües de Barcelona, va exposar l’experiència en la implantació de la nova normativa d’aigües de consum, dificultats en el context de sequera i tendències legislatives a nivell europeu.

Seguidament, es van introduir els reptes actuals en l’aplicació del RD3/2023, la complexitat de la seva aplicació en el context de sequera, així com nous reptes: PFAS, microplàstics, materials en contacte amb l’aigua o de medi de la mà d’Ivette Garcia, tècnica de qualitat de l’aigua d’Aigües de Mataró, Albert Villanueva, cap d’explotació de SABEMSA i Eva Corbella, cap de laboratori d’Aigües de Manresa.

Per finalitzar la jornada, es va dur a terme una taula rodona formada per tots els participants en la jornada i moderada per Lucia Gusmaroli, European Projects Area Manager del CWP.

Similar Posts