JORNADA DE TECNOLOGIES DIGITALS I PRESENTACIÓ DELS RESULTATS I PROPERA CALL DEL PERTE DE DIGITALITZACIÓ DEL CICLE DE L’AIGUA

  • La jornada va ser punt de trobada de diverses entitats amb expertesa en tecnologies digitals diverses per analitzar reptes de futur i el potencial de l’aplicació de la digitalització al sector. 
  • El subdirector adjunt del MITECO va compartir els resultats de la primera convocatòria del PERTE per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua i recomanacions per a la propera convocatòria.

El passat dia 17 d’octubre va tenir lloc a Barcelona la jornada titulada “Tecnologías Digitales Aplicadas al Sector del Agua y el PERTE como Oportunidad de Financiación” que va ser organitzada pel CWP amb col·laboració amb AGBAR i va tenir lloc a l’espai CREA, de la ciutat de l’aigua en format presencial i telemàtic amb un centenar d’assistents en total. L’objectiu va ser posar en comú punts de vista de diverses entitats que treballen i desenvolupen solucions al nexe aigua-digitalització, per donar una visió general sobre els reptes i potencial d’aquestes tecnologies de cara al futur, considerant els reptes actuals que afronta i haurà d’afrontar el sector de l’aigua. 

L’acte va comptar amb la participació de Laia Garriga, d’Eurecat, que va exposar les reptes i les oportunitats de la IA aplicada al sector de l’aigua,  Josep Miquel Sánchez, de Boonder que va donar a conèixer el potencial de les tecnologies de telecontrol i telegestió, Ana Casas d’AGBAR, que va presentar i explicar les funcionalitats de DINAPSIS i María Torrecilla de LACROIX, que va fer una ponència sobre el paper i la importància de la ciberseguretat en les infraestructures d’aigua. Es va concloure amb la intervenció de Francisco Javier Sánchez, subdirector adjunt del MITECO que va presentar els resultats i conclusions de la primera ronda de finançament del PERTE de digitalització del cicle urbà de l’aigua. 

Com a punts rellevants de la jornada es va destacar la importància de tenir una estratègia prèvia a l’hora de digitalitzar qualsevol element o infraestructura i la necessitat de posar de rellevància els elements vinculats a la seguretat i l’eficiència. Les conclusions aportades pelMITECO en relació al PERTE van ser la necessitat dels municipis de petita i mitjana envergadura de participar també activament a través de projectes i de donar més pes a la consideració dels criteris ambientals de les masses d’aigua dins els projectes presentats. 

Similar Posts