La Comissió d’Internacionalització del 2024 del CWP: participació a fires internacionals, activitats a Middle East i obertura a nous mercats

El passat 25 de gener es va portar a terme la primera comissió d’internacionalització del CWP de 2024, amb una gran participació dels associats de l’entitat.

La jornada va començar parlant de les activitats internacionals dutes a terme durant el 2023, per part de l’entitat amb la participació dels socis: com ara la participació en les fires Weftec (Chicago), World Water-Tech (Londres), OzWater (Sydney), Aquatech (Amsterdam) i també les fires amb participació com Expoquimia, Pollutec i Korea International Water Week. Continuant amb les activitats d’internacional realitzades el 2023, destacant les missions al Senegal, Tunísia i al Marroc, en el marc del projecte Aewen, que van tenir la participació de les empreses: Bluephage, Derypol, ITC, Keiken Engeeniering, Sigma, Ufbaf i Unex. Xavier Amores, director del Catalan Water Partnership, també va destacar les visites de la Cleveland Water Alliance, en els últims dos anys. La institució, amb la qual el CWP té una aliança, és una organització líder mundial en facilitar una economia d’aigua dolça que col·labora amb més de 300 empreses líders en la indústria, institucions d’investigació i serveis públics.

Seguidament, es van presentar les dues activitats confirmades pel 2024: IFAT Munich amb la participació de 5 entitats associades; Bluephage, Eurecat, Keiken, Ufbaf i Waterologies, i també la Singapore International Water Week amb dues empreses inscrites, Unex i Sigma (però encara amb places disponibles), i finalment la proposta d’assistir al World Water-Tech amb el descompte que rep el CWP.

El CWP va oferir un seguit de propostes d’activitats per aquest 2024, una missió a Colòmbia en el marc de la fira Acodal, ja que a causa del malbaratament i l’escassetat de recursos hídrics, es busquen solucions tecnològiques que ajudin a millorar els processos de gestió del cicle de l’aigua. Una proposta d’activitat al Middle East, a conseqüència de ser una de les regions amb el consum per capita més gran del món, (89,5 m3 per càpita i any). També la participació en la fira WETEX Dubai Solar Show, que es tracta d’una fira líder a la regió, en el sector de la sostenibilitat i l’energia neta. La participació a WEFTEC 2024, amb la possibilitat d’organitzar un estand compartit o amb el format presentació de solucions tecnològiques dels socis del CWP. L’assistència al  Korean Water Partnership i la Korea International Water Week o una missió inversa, arran de l’aliança estratègica de totes dues entitats, amb la intenció  de motivar sinergies, i noves oportunitats per a les empreses catalanes i coreanes.

Finalment, es va posar a disposició dels socis més de 40 fires de l’aigua dels cinc continents durant el 2024 i 2025, com a oportunitat de creixement internacional en altres mercats, a més de tenir l’oportunitat d’establir nous contactes, ampliar coneixements de mercat, obrir la oportunitat a noves relacions comercials i col·laboratives.

00_Plantilla

Similar Posts