ARRANCA AICHARGE PER PROMOURE LA RECÀRREGA ELÈCTRICA D’EMBARCACIONS D’ESBARJO AMB ENERGIES RENOVABLES

Arran de la creixent necessitat de reduir la dependència als combustibles fòssils i promoure l’impuls de les energies renovables, la conferència per al canvi climàtic COP26 que va tenir lloc el 2021 va identificar la necessitat d’accelerar el canvi cap als vehicles elèctrics. Alineat amb aquesta meta, l’electrificació d’embarcacions i en particular les d’esbarjo és una tendència d’abast mundial, i s’estima que el seu mercat arribi a un valor superior als 9.000 milions de dòlars el 2026.

L’electrificació d’embarcacions d’esbarjo és una realitat al nord d’Europa i als Estats Units, encara que amb limitacions per garantir l’autonomia. Es preveu que amb l’objectiu de reduir emissions i preservar la conservació d’ecosistemes marins s’impulsi una demanda creixent d’embarcacions elèctriques. D’aquí ve la necessitat d’actualitzar la infraestructura per a la càrrega d’aquests vehicles, o la seva instal·lació a zones sense ports com a les cales de fondeig.

En aquest sentit, el projecte AICharge desenvoluparà una solució de recàrrega d’embarcacions d’esbarjo elèctriques per instal·lar-se en mode de boia en cales de fondeig. Aquesta solució actuarà com un extensor d’autonomia de les embarcacions a més d’oferir una alternativa ecosostenible especialment en zones que requereixen més protecció. Més concretament, el projecte integrarà tecnologies d’intel·ligència artificial i registre distribuït (també conegudes com a blocchain) per maximitzar la recàrrega elèctrica d’embarcacions d’esbarjo amb energies d’origen sostenible, de manera que es pretén reduir i fins i tot eliminar la dependència actual dels combustibles fòssils. i contribuir així a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle.

AICharge, que s’executarà entre novembre del 2021 i fins a l’agost del 2022, promou la col·laboració cros-sectorial entre els sectors aigua i energia amb el seu consorci format per dues Agrupacions Empresarials Innovadores (AEIs); el Clúster de lʼEnergia Eficient (coordinador del projecte) i el Catalan Water Partnership, i tres pimes GPA Seabots, Power Innotech i Prosumeix que desenvoluparan la part tècnica del projecte.

El projecte AICharge, amb un pressupost subvencionable total aprovat de 213.471€, està cofinançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) mitjançant la segona convocatòria d’AEIs del 2021 en el marc dels ajuts Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per a més informació sobre el projecte podeu contactar amb:

Con el apoyo de:

Similar Posts