Participació en la jornada “Gestió de l’aigua en un context d’emergència hídrica” organitzada per l’Ajuntament de Sabadell

El passat 12 de març es va dur a terme la jornada “Gestió de l’aigua en un context d’emergència hídrica” organitzada per l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració del Catalan Water Partnership i la Diputació de Barcelona, Aigües de Sabadell, l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ de la Generalitat i la consultora ABM.

Aquesta jornada sorgeix arrel de la declaració de l’estat d’emergència per sequera hidrològica a les unitats d’explotació de l’embassament del Ter-Llobregat. Sabadell és un dels 202 municipis que depenen d’aquest sistema i l’objectiu de la jornada es centrava en informar a les empreses del municipi de les implicacions de la fase d’emergència, compartir bones pràctiques en l’ús eficient de l’aigua explicar opcions de finançament d’aquest tipus d’iniciatives.

Van participar com a ponents diferents interlocutors que poguessin aportar contingut per satisfer les necessitats informatives de la jornada. D’entre ells, Xavier Amores, director del CWP, qui va exposar l’escenari actual d’estrès hídric per Catalunya i aquells sectors que es veuen afectats directament. També va tractar els casos d’èxit de les grans sequeres de Singapur i Califòrnia en la gestió de l’aigua. També, Narcís Pi, d’ABM, va participar explicant mesures per la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua a les empreses.

Van intervenir Lluís Jordan, d’Aigües de Sabdadell, i Oriol Ferrer, de l’Oficina de l’Aigua, per destacar l’exemplaritat de Sabadell i la regeneració com a solució. Cinthya Villafaña, de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ, va presentar projectes d’eficiència mitjançant els ajuts Next Generation per a les empreses catalanes.

Similar Posts