ACTE DE TANCAMENT DEL PROJECTE GALATEA A MARSELLA

El passat dia 7 de març va tenir lloc a Marsella l’acte de tancament del projecte GALATEA. L’objectiu d’aquest projecte, que ha estat finançat pel programa europeu H2020-INNOSUP, ha estat impulsar per mitjà de cupons de finançamentprojectes crossectorials i innovadors que puguin donar resposta als reptes del sector de l’economia blava considerant vaixells, ports, drassanes i vigilància marítima. Durant les dues convocatòries de finançament en cascada del projecte, un total de 42 PIMES de 5 països han rebut finançament a través de 23 projectes que en conjunt, han representat més de 2.2 milions d’euros de pressupost.

Durant l’esdeveniment de tancament es van presentar els resultats del projecte, i diverses de les tecnologies desenvolupades per part de les PIMES finançades per mitjà dels cupons. També es va comptar amb diverses taules rodones on es van presentar dos dels projectes finançats i executats per part d’empreses associades al CWP: el projecte CORAL, participat per l’empresa B’GEO Open GIS i el projecte SeaiGrass, participat per l’empresa GPA Seabots.

El públic va poder assistir a presentacions d’inversors privats i de representants de programes de finançament europeu. L’esdeveniment va representar una molt bona oportunitat per mapejar les oportunitats de finançament per PIMES innovadores, al nexe entre el sector de l’aigua i de l’economia blava, que tenen molt a veure amb tendències i necessitats cada vegada més rellevants, associades a la digitalització, la reducció de l’impacte ambiental i l’augment de la competitivitat. També va comptar amb una sessió de reunions bilaterals al tancament que va permetre a les diverses empreses explorar sinèrgies i planificar futures activitats d’R+D per donar resposta a les necessitats identificades per part dels diversos actors de l’economia blava.

Similar Posts