Empreses de l’aigua es reuneixen per analitzar els requisits normatius de la sostenibilitat en el sector

  • La trobada s’ha produït en el marc de la I Jornada “Reportant la sostenibilitat en el sector de l’aigua. Nous reptes de futur” co-organitzada per Anthesis Lavola i el Clúster Català de l’Aigua (CWP).
  • Experts d’Acciona, Girbau i Fluidra han compartit els seus plans d’accions per alinear-se al nou tsunami normatiu

Xavier Amores, Director del Clúster Català de l’Aigua (CWP); i Núria Pous, Directora General Adjunta d’Anthesis Lavola; van inaugurar el passat 14 de desembre la primera Jornada tècnica sobre reptes normatius en el marc de la sostenibilitat coorganitzada per ambdues entitats. Sota el títol “Reportant la sostenibilitat en el sector de l’aigua” la jornada ha congregat a un alt nombre d’assistents i ha comptat amb la participació d’importants empreses del sector de l’aigua a Catalunya com Acciona, Girbau i Fluidra.

Xavier Amores ha assenyalat la necessitat de generar aquestes trobades professionals des de les entitats i clústers. Amores destacava, “les empreses, a més de generar valor empresarial han de generar valors socials i mediambientals. Aquesta idea s’ha d’implantar en el nucli de l’organització“. Per la seva part, Núria Pous destacava que “ens trobem en un canvi d’era i cal entendre la necessitat d’assumir compromisos i readaptar la nostra activitat, més del 50% del PIB depèn dels ecosistemes naturals, cal conservar-los i recuperar-los encarant els riscos climàtics evitant el seu col·lapse“.

Durant la ponència central de l’acte, impartida per Adrià Gelabert Director de Clients i Mercats d’Anthesis Lavola, els assistents han pogut fer un repàs per les novetats normatives i nous reptes empresarials actuals i dels anys vinents en matèria de sostenibilitat. Aclarir conceptes com CSRD, Doble materialitat, Taxonomia Europea, Riscs climàtics i TCFD, Diligència Deguda de Drets Humans… entre d’altres, ha estat un dels objectius bàsics de la trobada. Gelabert ha explicat que l’interès de les principals entitats financeres en els indicadors socials i mediambientals ha reactivat la sostenibilitat a Europa amb noves normatives que incrementen el seu impacte aplicant a un volum molt més gran d’empreses.

L’acte ha comptat també amb una taula rodona amb casos pràctics de diferents empreses del sector de l’aigua que han compartit les seves experiències en l’adaptació de les seves rutines productives i empresarials a les noves exigències normatives en matèria de sostenibilitat. Ana Teresa García, Responsable de report CSRD a Acciona, Joan Vilaseca, solutions manager & sustainability officer de Girbau i l’Ángela Sagastibelza corporate ESG professional a Fluidra han aportat els seus punts de vista i les seves vivències en el procés de canvis interns. En finalitzar la taula rodona, els assistents han tingut l’oportunitat de participar en una ronda de preguntes obertes.

Similar Posts