EL PROJECTE INAPDRON INVESTIGA SOBRE L’APLICACIÓ DE DRONS A LA DETERMINACIÓ DE L’ESTAT DE XARXES I CANONADES D’AIGUA CRUA, POTABLE I RESIDUAL.

El projecte INAPDRON és un projecte d’innovació col·laborativa, AEI, finançat per Mincotur, que s’ha dut a terme sota la coordinació del CWP i que al llarg dels darrers mesos ha estat treballant per a desenvolupar diferents plataformes drons que serviran en un futur per a determinar l’estat de les xarxes d’aigua crua, potable i residual.

Al projecte han participat tres empreses gestores d’aigua, Aigües de Manresa, Aigües de Vic i Depuradores d’Osona, i dues empreses tecnològiques, Hidrotech, empresa especialitzada en sanejament de canonades i CATUAV empresa especialitzada en plataformes drons. Les primeres fases del projecte han consistit en fer una recerca de mercat i desenvolupament tècnic de les diferents plataformes, guiades per les necessitats i requeriments de les empreses gestores d’aigua. La segona fase del projecte ha consistit en provar els productes desenvolupats en diferents bancs de proves de les gestores d’aigua, que han permès veure la viabilitat d’aquestes plataformes. En un segon pas s’han afegit sensors i càmeres a les plataformes desenvolupades i finalment s’han provat en un entorn real. Val a dir que si bé hi ha plataformes drons que han tingut una resposta positiva, aquest projecte requerirà de més investigació per poder finalment trobar una solució òptima per la finalitat que té el projecte. Una solució que té una gran aplicabilitat i que pot representar un gran avenç per detectar l’estat de la xarxa.

Similar Posts