El CWP i el CIAC celebren la jornada interclúster sobre solucions per la gestió de l’aigua en l’actual context de sequera

El passat 14 de setembre i amb la idea d’explorar sinèrgies per fer front als efectes de la sequera, va tenir lloc al Molí Empresa de Martorell la jornada “Solucions per la gestió de l’aigua al sector de l’automoció”, un acte organitzat pel Catalan Water Partnership (CWP) en col·laboració amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC). L’objectiu de la jornada era posar en contacte diversos agents que operen al nexe aigua automoció per compartir solucions tecnològiques i casos d’èxit que s’han dut a terme i que tenen per objectiu reduir el consum d’aigua a empreses del sector de l’automoció.   La jornada també va ser un espai on explicar com poden afectar restriccions d’aigua actuals i com realitzar un pla d’estalvi per a usos industrials d’aigua.

Josep Nadal, Cluster Manager del CIAC va presentar la jornada i va donar a conèixer als assistents, la importància de fer sinergies entre el sector de l’aigua i el sector de l’automoció. Seguidament, Xavier Amores, el Director del CWP, va exposar els punts clau sobre la gestió de l’aigua en un context d’emergència hídrica fent èmfasi a la importància en l’eficiència en la reutilització i en l’optimització de l’ús d’aquest recurs. A més, es va destacar el Pla d’estalvi de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Finalment, es van presentar els casos d’èxit i solucions tecnològiques que s’han implementat per a reduir el consum d’aigua a les empreses del sector de l’automoció. Xavier Martínez d’EURECAT va parlar sobre les oportunitats de la indústria automobilística a través de la reutilització i recirculació d’aigua. Tot seguit, Erena Estrada de REMONDIS va exposar les eines de gestió i optimització en l’ús de l’aigua en línies de producció del sector automobilístic. José Antoni Barrada d’ITALSAN va explicar el sistema RAINPLUS per al reaprofitament de les aigües pluvials en el sector de l’automoció. Eduard Zaragoza d’EWATTS va exposar una tecnologia electroquímica per a la millora del tractament d’efluents al sector. Seguidament, Lluís Rosell de Derypol va presentar els Floculants HIMOLOC per a l’estalvi d’aigua en depuradores industrials. Per acabar, Montserrat Pallarès de KURITA va explicar la tecnologia S. SENSING CS com a solució reduir consum d’aigua en depuradores.

La jornada va ser un espai que va permetre generar sinergies entre els socis d’ambdós clústers per a futures col·laboracions per promoure projectes i noves iniciatives.

Similar Posts