VISCERA CUTTING: Sistema innovador per al procés de multi tall de vísceres a escorxador i reducció del consum hídric

  • El projecte VISCERA CUTTING projecte de recerca industrial per dissenyar un prototip que permeti automatitzar el procés de tall d’intestí gruixut en un escorxador, mitjançant un sistema de tall multi-vísceres que permeti reduir el consum hídric del procés.

VISCERA CUTTING ha dissenyat un prototip únic al mercat per automatitzar el tall d’intestí gruixut en escorxadors, mitjançant un sistema multi-tall de vísceres, amb l’objectiu de millorar l’eficiència del procés i reduir-ne el consum d’aigua. El prototip compleix els requisits del producte i funciona de forma eficient, essent fàcil de netejar i segur per a l’operari. Així, VISCERA CUTTING ha dissenyat i prototipat una eina que permet reduir contaminacions creuades i millorar la seguretat alimentària, augmentar la seguretat laboral en reduir el soroll i millorar les condicions de tall, eliminar processos manuals lents, reduir errors humans en el tall i disminuir el consum d’aigua tant en el procés de tall com en la neteja posterior.

En aquest projecte hi participen el Clúster català de la carn i la proteïna alternativa INNOVACC, el clúster català de l’aigua CWP, les empreses TEMIC – Tecnologia mecànica i elèctrica, Frigoríficos del Nordeste SA – NORFRISA, i SIGMADAF CLARIFIERS. És un projecte cofinançat pel Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) en la convocatòria d’Agrupaciones Empresariales Innovadoras (AEIs) del 2023 en el marc dels ajuts Next Generation i el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.

Codi del projecte AEI-010500-2023-371

Similar Posts