|

JORDI CROS, REPRESENTANT DEL CWP A LA TAULA NACIONAL DE L’AIGUA

El passat 27 de juny es va dur a terme la Taula Nacional de l’Aigua, la qual es va dur a terme al Palau de Pedralbes. El molt Honorable President de la Generalitat, Pere Aragonès, va presidir aquesta taula juntament amb el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Sr. David Mascort i Subiranas, i la secretària d’Acció Climàtica, la Sra. Anna Barnadas. La taula ha estar organitzada per fer front a al nova normalitat que es presentarà a Catalunya arrel de la pronunciada sequera que sembla ja no tenir un aturador com a conseqüència del canvi climàtic. L’objectiu de treball és crear un document que es presentarà al llarg de la primavera del 2023 i que permetrà establir una sèrie de normes per incentivar a l’estalvi i eficiència en els diferents usos de l’aigua.

La composició de la Taula Nacional de l’Aigua consisteix en un ple format per diferents grups de treball que seran compostos per diferents entitats i associacions i que seran constituïts en comissions sectorials: cicle urbà de l’aigua, agricultura i ramaderia, usos industrials, recerca i innovació, energia, turisme, medi ambient i biodiversitat, usos recreatius i esportius. També seran estructurats en comissions territorials: Alt Pirineu i Aran, Ponent, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Penedès  i Comarques Centrals.

D’entre aquestes entitats i associacions cal destacar la presència del Catalan Water Partnership, representat pel president Jordi Cros, ja que des del clúster participarem activament en els diversos grups de treball per contribuir al debat sobre la gestió de l’aigua. També cal destacar la presència de dues entitats associades al clúster: l’IRTA i l’ICRA.

A l’acte, es va fer un repàs a les mesures que s’han anat prenent els darrers mesos com ara la inversió de 2.400 milions d’euros a les conques internes pel període 2022-2027 amb la finalitat de doblar el volum d’aigua regenerada, la millora en les estacions de tractament d’aigua potable i dessaladores, l’obertura d’ajudes per fomentar la millora de les instal·lacions del cicle hidràulic en municipis o les inversions per millorar l’eficiència dels grans canals de rec de Catalunya. El president Pere Aragonès, va destacar la importància i transcendència de projecte com a “base per al futur del pacte nacional de l’aigua”.

Similar Posts