El CWP supera les 100 jornades organitzades centrades en el context actual de sequera amb més de 5.500 participants

  • La intensificació de la sequera  ha propiciat des del gener de 2023 un augment de l’activitat i participació en jornades per part de l’equip del CWP.   
  • A les jornades s’han presentat projectes i solucions tecnològiques i digitals de les entitats associades per a tots els sectors productius i administracions públiques.

Des del 2020 que Catalunya viu en un context d’escassetat pluviomètrica que ha anat empitjorant a mesura que han avançat els anys. Des del Glòria, l’últim episodi plujós destacat que es va viure,  que el territori no acumula les quantitats d’aigua i neu que s’esperaria. Això ha portat a la disminució del cabal dels rius i en conseqüència, que els pantans hagin baixat fins a nivells mínims en les conques internes, on les reserves actuals es troben al 17,65% el 9 d’abril de 2024.

L’última sequera de magnitud similar la trobem en el període del 2005-2008, però l’actual està sent la més greu que s’ha viscut per la seva continuïtat, magnitud i intensitat. Això ha obligat a activar el pla de sequera i ha portat que en l’actualitat les localitats afectades pel sistema Darnius-Boadella ja estiguin en la fase 2 d’emergència i que la resta de les conques internes es trobin en la fase 1, i es que des del Gener de 2023 s’ha intensificat notablement les sessions dirigides als diversos sectors i entitats afectats per la sequera.

Foto 1: Jornada de celebrció del 15è aniversari durant la ponència d’Araceli Segarra, primera dona catalana i espanyola en coronar el cim Everest

En les jornades també s’ha parlat d’antecedents i casos d’èxit implementats en regions que també pateixen estrès hídric com és Califòrnia (als Estats Units), Austràlia o Singapur entre d’altres.

Foto 1: Jornada “Water Innovation Day 2024” durant la benvinguda del president de l’entitat, Jordi Cros.


Similar Posts