Es genera un Clon Digital d’una xarxa de proveïment i s’empren noves solucions d’IA per detectar les fuites en el projecte Hydroleaks2.0

El proper mes d’agost finalitzarà el període d’execució del projecte HYDROLEAKS2.0. que com a segona part del projecte HYDROLEAKS, ha tingut per objectiu avançar en la parametrització de models hidràulics detallats i l’ús d’eines d’intel·ligència artificial per poder fer un clon digital de les xarxes de distribució d’aigua que n’optimitzi el funcionament i permeti la detecció de fuites en canonades.

Com a acte final de tancament, el passat 15 de juliol es va realitzar a la ciutat de Bilbao la “Jornada Digitalización Aguas” organitzada conjuntament amb el cluster Aclima, Basque Environment Cluster amb el suport amb el Consorcio de Aguas Bilbao Bizkaia. L’objectiu de la participació dels socis a l’esdeveniment era donar a conèixer els resultats d’HYDROLEAKS2.0 davant de consorcis d’aigües, operadores, administració i altres agents del sector de l’aigua d’Euskadi. En representació del CWP va assistir a la jornada en Sergi Compte, Project Manager. La presentació de les tecnologies i solucions d’HYDROLEAKS2.0 va córrer a càrrec d’en Josep Lluís Sala de B’GEO, en Francesc Batlle de  Neurite i l’Angel Freixó de Createch 360º.  Per altre banda, la participació a les taules rodones va córrer a càrrec de l’Adrià Salvans d’Aigües de Vic i d’en Sergi Grau d’Aigües de Manresa.

D’acord amb els objectius fixats, el projecte ha generat un Clon Digital d’una xarxa de proveïment i emprat noves solucions d’IA per detectar les fuites. Els resultats es gestionen a través d’una plataforma digital, que suposa una important millora operativa i econòmica per a les empreses d’explotació del cicle de l’aigua, i una reducció de l’impacte ambiental. En la fase actual, el projecte posa el focus cap a una solució orientada a un manteniment preventiu, nous algorismes per a la gestió operativa de les xarxes d’aigua i les fuites o la previsió econòmica d’inversions, basant-se novament en solucions d’IA.

El projecte Hydroleaks 2.0 que ha rebut finançament pel Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme mitjançant la convocatòria d’AEIs (nº expedient AEI-010500-2021b-152 i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, té previst finalitzar el proper mes d’agost.

Similar Posts