UN CENTENAR DE REPRESENTANTS D’ENTITATS DEL SECTOR DE L’AIGUA REUNITS A LA VI IMMERSIÓ ESTRATÈGICA DEL CATALAN WATER PARTNERSHIP 2021

El darrer 30 de setembre es va celebrar la VI Immersió Estratègica del Catalan Water Partnership CWP, primer acte presencial després de 18 mesos, amb la participació d’un centenar d’entitats del sector de l’aigua. L’acte va girar entorn les següents principals temàtiques: aigua, recuperació econòmica post-COVID19, innovació, digitalització i lideratge. Una ocasió que va permetre fer networking entre el centenar de directius del sector de l’aigua que hi van participar.

L’acte va començar amb la benvinguda del Sr. Jordi Cros, president del CWP, que va destacar l’increment de socis que hi ha hagut aquest any “En el que portem d’any ja tenim 18 socis nous, i hem arribat als 117 socis, el que consolida la nostra idea que el clúster és una eina útil pels socis”.

També va destacar l’esforç fet pel clúster en aquest temps de pandèmia per intentar recuperar la normalitat “Des del febrer del 2020 que no organitzàvem un acte presencial, però podem dir que el 2020 vam fer la jornada d’Immersió Estratègica, i el 2021 també l’haurem fet”.

I com a primícia, va informar de la creació del servei d’assessoria pels socis pel fons de recuperació  “Us anuncio que el CWP obrirà una oficina que oferirà suport i assessorament de projectes NEXT GENERATION”.

Seguidament Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va donar la benvinguda als participants destacant els reptes principals de l’ACA i de les entitats del territori català. “Urgeix cada cop més a cercar solucions, conjuntament amb tots els agents implicats: administracions, empreses i àmbit de la innovació i recerca per fer front al repte de l’emergència climàtica”, destacant el paper del clúster de l’aigua en aquest rol.

Samuel Reyes va destacar que “Els propers 6 anys mobilitzarem més de 1.400 M€ a través de la planificació del 3r cicle en què els eixos estratègics seran: garantia d’aigua i reducció del dèficit, sanejament i millora de la qualitat del medi, inundabilitat, digitalització i eficiència energètica”.

En primer lloc, Sr. Raül Blanco, secretari General de la Indústria del Ministeri de Comerç Turisme,  va presentar el pla de recuperació, transformació i resiliència per a la transformació de l’economia espanyola, abordant temes com la digitalització, les AEIs, l’economia circular i el suport a la PIME.

Per al secretari general d’Indústria i PIME, Raül Blanco, “un cop superat el pitjor de la crisi, la prioritat del Govern durant aquests mesos ha estat sustentar la recuperació del nostre teixit productiu mantenint una xarxa de seguretat, alhora que impulsem accions per a la transformació dels principals sectors. Les inversions previstes en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència generaran un efecte tractor del qual els clústers han de ser protagonistes per la seva capil·laritat territorial, per la seva capacitat de generar projectes cooperatius especialment entre PIMES.”

Després d’un coffee break enriquit de networking entre les entitats del sector de l’aigua, es va continuar amb la ponència d’Esteve Almirall que va explicar com les tecnologies disruptives influeixen en els canvis de les organitzacions digitalització i com la IA, IT o Cloud computing estan revolucionant l’economia i tots els sectors empresarials. Per acabar Lucia Langa professora d’EADA va parlar de lideratge, de l’equilibri vital del líder i com ha de ser una dieta mental saludable dels directius. Després d’un any i mig de pandèmia, de canvis rupturistes i tensió organitzativa, una estona per reflexionar en com podem millorar les capacitats directives.

Totes les fotografies de la VI Immersió Estratègica del CWP 2021 aquí

Similar Posts