S’APROVEN 5 PROJECTES DEL CWP EN LA CONVOCATÒRIA D’AEIS DEL MINCOTUR AMB UN IMPACTE DE MÉS DE 650.000€ EN AJUTS ALS ASSOCIATS

El passat mes d’octubre de 2021, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) va treure la segona convocatòria d’AEIs del 2021 extraordinària en el marc dels ajuts Next Generation i dotada amb un pressupost de 20 M€. Des del CWP es van presentar 5 propostes de projectes, tant d’estudis de viabilitat, com de desenvolupament industrial i fins i tot recerca industrial en el marc de la Industria Connectada 4.0. Els cinc projectes incloïen tecnologies basades en Machine Learning (ML) i Intel·ligència Artificial (IA), sistemes de sensòrica virtual, sistemes de predicció i alerta primerenca així com d’impressió 3D i sistemes autònoms de control remot. El CWP amb gairebé 600.000€ d’ajut en aquests projectes es troba entre els 10 primers clústers en pressupost rebut de tota Espanya, i amb dos projectes amb millor valoració també entre els deu primers.

La resolució resolució provisional indica que rebran finançament per ser executats durant aquest 2022. I 2023 un total 13 socis del CWP amb les subvencions del Ministeri amb una despesa subvencionable de més de 1,1M€, que suposa un ajut directe a les empreses de 660.000€.

Els 5 projectes que han estat aprovats representen una despesa subvencionable total de gairebé 1,1 M€, essent una subvenció directa superior als 660 k€. Els projectes que han estat aprovats i rebran finançament són els següents:

AquaGIS: la seva finalitat és explorar oportunitats comercials de tecnologies TIC i del sector de l’aigua que puguin ser implementades en empreses del sector alimentari. Està liderat pel clúster alimentari de Castella i Lleó VITARTIS, i participat pel clúster alimentari de Navarra NAGRIFOOD, el clúster digital d’Euskadi GAIA i el CWP. El projecte contempla una prospecció de necessitats de les empreses alimentàries i la realització d’activitats interclúster per apropar les solucions digitals i d’aigua als usuaris finals del sector alimentari.

DIGICAL: el projecte DIGICAL pretén dissenyar i desenvolupar un Sistema d’Alerta Primerenca (SAP) per a inundacions amb tecnologies digitals innovadores per tal de millorar i agilitzar la presa de decisions i els processos en la gestió del risc d’inundacions. Aquesta eina s’aplicarà al cas concret d’una zona del riu Ter en la qual se situa tant la captació per a la potabilització d’Aigües de Vic com la xarxa de sanejament gestionada per Depuradores d’Osona. Aquest projecte està liderat pel CWP i participat per nABMProdaisaAigües de Vic i Depuradores d’Osona.

HYDROLEAKS 2.0: Dona continuïtat al projecte HYDROLEAKS que es va executar durant 2020 i 2021, i optimitzarà la operació i el manteniment de xarxes d’aigua potable. A través de la interpretació de dades i paràmetres de xarxa a una plataforma online es monitoritzarà la variació de l’ús de la xarxa, velocitats diàries i altres paràmetres rellevants. L’anàlisi d’aquests paràmetres per mitjà de xarxes neuronals i aplicacions d’intel·ligència artificial permetrà detectar i localitzar els comportaments anòmals i fuites. Aquesta iniciativa està liderada pel CWP i participada per Aigües de ManresaAigües de VicCreatech360B’GEO Open GisNeurite i ACLIMA.

PORTS4ALL: projecte de recerca industrial que pretén oferir una solució integral multitecnòlogica per transformar infraestructures grises (com els ports) en infraestructures blaves (oasis marins) a través de la restauració d’espais degradats i contaminats, la recuperació de la biodiversitat perduda i finalment reforçar la lluita contra el canvi climàtic. Per aconseguir aquest objectiu, el projecte investigarà en diferents àmbits (tecnologies de regeneració d’hàbitats, sistema autònom de control remot, sistemes de ML-IA de predicció i sensors virtuals) per oferir una solució integral. En el projecte hi participa el CWP i els socis Seastainable VenturesGPA SeabotsADASA i el centre tecnològic EURECAT.

AICHARGE: projecte que té com a objectiu la investigació i integració de tecnologies d’Intel·ligència artificial i registre distribuït (conegudes com Blockhain) per maximitzar la recàrrega elèctrica d’embarcacions de lleure amb energies d’origen sostenible, de manera que pretén reduir i fins i tot eliminar la dependència als combustibles fòssils. En el projecte hi participen els socis GPA Seabots i Power Innotech del CWP, així com el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i la empresa Prosume sòcia del CEEC.

Similar Posts