INTERNACIONALITZACIÓ VIRTUAL AMB EL SECTOR DE L’AIGUA D’EEUU

Un dels eixos estratègics del CWP és la internacionalització i el suport als seus membres en trobar oportunitats i desenvolupar accions empresarials fora del mercat nacional a fi de globalitzar i créixer en el sector de l’aigua. Els esforços en aquesta línia s’han vist directament afectats per la situació pandèmica actual i la impossibilitat d’assistir a les fires i congressos clau del sector, la majoria dels quals s’han cancel·lat o posposat. Un exemple clar és la fira WEFTEC, esdeveniment referent en el mercat de l’aigua i que se celebra anualment als Estats Units i que és un dels mercats prioritaris pels associats del CWP.

Des del CWP vam assistir a les darreres dues edicions de la fira WEFTEC que es va celebrar a Chicago el setembre del 2019 i New Orleans el 2018 amb un estand conjunt amb diverses empreses associades amb el suport d’ACCIÓ. D’aquest esdeveniment cal destacar la posterior visita i trobada amb empreses americanes en les instal·lacions del clúster americà de l’aigua, the Water Council (TWC), a Milwaukee, un dels ecosistemes més importants del sector de l’aigua del món, i amb qui el CWP manté una relació estratègica, i un acord estable de 3 anys de durada del qual s’han contractat oportunitats comercials pels nostres associats.

Malgrat la impossibilitat de viatjar, des del CWP hem adaptat el format virtual per seguir amb la internacionalització de les pimes catalanes i és per aquest motiu que seguim treballant en l’organització de trobades online per donar visibilitats als nostres membres i promoure les relacions internacionals. Després de la jornada coorganitzada amb el clúster Holandès WaterAlliance celebrada el novembre del 2020, el passat 14 de gener de 2021 vam organitzar una trobada conjuntament amb the Water Council per intercanviar coneixements, tecnologies i productes pioners del sector de l’aigua. Durant aquesta trobada, que també va comptar amb la participació de la Sra Mireia López d’ACCIÓ i la Wisconsin Economic Development Corporation, 6 membres del CWP van tenir l’oportunitat de presentar la seva empresa i les seves necessitats en el mercat dels EUA; AerisSensotecTucaiITC Dosing PumpsBluephage i HYDS. D’altra banda, la Sra Karen Frost, vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic del TWC, va introduir i donar peu a les presentacions de les candidates americanes: Stonehouse Water TechnologiesClear Water IndustriesCornocobRoving Blue i UWM Water Technology Accelerator.

Seguidament, es va presentar un exemple d’èxit de cooperació entre dues empreses (catalana i americana) fruit de la col·laboració d’ambdós clústers, concretament l’empresa catalana SIGMA DAF Clarifiers i l’americana Clearwater Industries, de les quals el Sr. Joan Ibáñez CEO de SIGMA DAF va compartir amb tots els assistents els avantatges i l’experiència del recorregut d’aquesta cooperació que permetrà la comercialització dels productes de SIGMA DAF al mercat americà.

El CWP actualment col·labora amb altres clústers de l’aigua a Europa, USA i Austràlia.

Amb el suport de:

Similar Posts