Es multipliquen les activitats i projectes per fer front a la sequera en el primer semestre d’any

En el transcurs del 2024 el CWP ha incrementat activitat i projectes que es reflecteixen en  diversos indicadors, molts dels quals estretament lligats a fer front a la sequera.

En aquest sentit el context de sequera ha contribuït a que el CWP incrementés  el número de jornades, especialment participant com a ponent per informar sobre solucions que poden oferir les entitats associades, casos d’èxit i també aportar un anàlisi del context actual i antecedents pel que fa al context d’emergència hídrica. Durant els darrers 18 mesos, el CWP ha participat en més de 130 jornades sectorials i relacionades amb la sequera assolint així una participació de més de 7.600 assistents i on a més, 107 socis han pogut dur a terme també ponències presentant les seves tecnologies i innovacions, essent el primer semestre de l’any 2024 el que ha implicat major activitat. Les ponències s’han realitzat tant en el sector privat com públic i moltes d’elles han estat marcades per la col·laboració entre sectors. En conseqüència, això ha suposat l’aparició i impacte del CWP en diversos mitjans de comunicació ja sigui en premsa o televisió, destacant canals com TV3 i TVE així com també en premsa el diari ARA, el Diari De Girona, El Periódico de Catalunya o premsa especialitzada amb iAgua i Retema . Així mateix s’ha participat en estudis com la presentació de casos d’èxit en la gestió de l’aigua realitzat pel CWP i de manera conjunta amb la Direcció General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya. També s’han dut a terme jornades sobre els canvis normatius en clau de clavegueram, depuració i aigües de consum humà que han atret l’interès de tot el sector de l’aigua.

L’entitat ha pogut percebre un creixement notable en el número d’entitats associades aconseguint la xifra de 162 socis a data d’avui gràcies a les 31 noves incorporacions: Plasson, Intemic, Mejoras Eneegéticas, Comunicat Mina i Aigües de la Salut, Aitasa, IsardSAT, HidrojING, Solvoc, Aqua Resmat, BonArea, Costa Brava Foods, IQS, Caperva, Aigualenc, Xd Solutions, BCASA, Igualadina de Depuració i Recuperació, Airtificial, Kauai, STENCO, Liquats Vegetals, Aigües de Vilafranca, TRADEBE, Fasa, CELSA Group, Valhidra, Copersa, OUA-CIAE, Fugaqua, Aquater  Master Tecnic.

En l’actualitat, el CWP coordina o participa en 28 projectes de diferents convocatòries ja sigui autonòmiques, estatals o europees on en aquesta darrera cal destacar la recent aprovació de 6 projectes europeus, un dels quals el projecte AQUALOOPS4MED de més de 3,6M€ coordinat pel propi CWP, amb la participació de quatre socis i la gestió de cupons per valor de 850.000€ destinats a pimes amb projectes innovadors. L’entitat té un excel·lent balanç en convocatòries d’aquest tipus tenint en compte un històric de 17 propostes aprovades de 40 que s’han presentat al llarg del temps des de la fudació  del CWP. A nivell estatal i català s’ha participat en una quinzena de propostes a AEIs per a projectes de digitalització, Inicitatives de reforç competitiu d’ACCIO, Grups operatius, etc en les quals han participat més de 35 empreses associades al CWP.

Finalment, en termes d’internacionalització cal destacar la participació recent en dues fires referents en els sector de l’agua i el medi ambient. D’una banda, IFAT Munich on es va participar amb les empreses Bluephage, Keiken Engineering, WTRgies, UFBAF i Eurecat i de l’altra, a la SIWW (Singapur International Water Week) on es va compartir estand juntament amb Unex i SigmaDaf, i on van participar d’altres socis com a visitants.

Similar Posts