El CWP celebra l’Assemblea anual amb la xifra actual de 162 entitats associades
El passat 27 de juny el CWP va dur a terme la XVI Assemblea General Ordinària marcada per l’increment d’entitats associades al clúster en el darrer any, 41 socis més respecte a les mateixes dates de l’any anterior, i per la preparació del nou Pla Estratègic 2025-2028. En la jornada, que es va celebrar a l’Aula Magna de la UVic-UCC, va donar la benvinguda la subdirectora del Centre Tecnològic BETA, Laia Llenas, seguida per la intervenció de Jordi Cros, el president del CWP.
Xavier Amores, el director del clúster, va fer una presentació dels indicadors del CWP, les activitats dutes a terme per l’entitat en el darrer any, les 162 entitats associades a dia d’avui, i l’aprovació dels 6 projectes europeus. Es va posar èmfasi en les jornades intersectorials on el clúster ha participat duent a terme ponències relacionades amb la sequera i que comptant l’any anterior i el transcurs d’aquest sumen un total de més de 130 amb més de 7.600 assistents, la presentació de casos d’èxit en la gestió de l’aigua en diferents sectors i l’ exposició de tecnologies innovadores i digitals de les entitats associades. També es van destacar els projectes de les últimes convocatòries d’AEI i IRC, coordinats des del CWP, que ja han finalitzat o bé ho faran en breu i que sumats a altres convocatòries suposen la coordinació i/o participació en 30 projectes aquest 2024. La internacionalització també va tenir un paper important destacant la presència de l’entitat i els socis que l’acompanyaven a les fires d’OZ Water, IFAT, Singapur International Water Week o WEFTEC.
Una vegada aprovades les activitats de 2023, els comptes anuals i les activitats previstes a futur, on es va fer un breu recordatori de les jornades que es duran a terme en els propers mesos com la Immersió Estratègica, el Water Innovation Day, i també d’altres més específiques sobre temàtiques concretes, va arribar el moment de la presentació dels nous socis de l’entitat que han estat els següents: Beyonwan Tech, Naclo Water, ESPA, Ecomemb, Plasson, Comunitat Mina i Aigües de la Salut, Isardsat, Aqua Resmat, Costa Brava Foods, Caperva, XD solutions, Ajuntament de Barcelona, Aigualenc, STENCO, Aigües de Vilafranca, Liquats, Airtificial, Valhidra, COPERSA, OUA-CIAE, Total Trade, Fugaqua, AQUATER, MASTER TECNIC.
L’actualització del Pla Estratègic 2025-2028 es va organitzar com una dinàmica dins el programa de l’assemblea, ja que des del CWP es va voler obrir la participació als socis amb la intenció d’escoltar les idees i propostes en clau d’activitat de networking. L’activitat va permetre fer aportacions, intercanviar idees i relacionar-se amb altres socis durant la dinàmica de grup. Per a la ponència de tancament, es va comptar amb la presència de Francesc Mauri, meteoròleg de la Televisió de Catalunya i expert en canvi climàtic que ha captat l’atenció del públic amb la ponència “L’emergència climàtica i tot el que l’envolta”. El meteoròleg va destacar que “Les condicions climàtiques que hem viscut el 2023 seran les que viurem permanentment a partir del 2050, implicant un canvi radical en les condicions de vida” i també que “L’emergència climàtica actual té una part que és meteorològica i una gran part que té a veure amb el model de desenvolupament”. A més, també va posar èmfasi en que “La disminució i irregularitat de les pluges faran que tornem a esquemes d’emmagatzematge d’aigua, i a l’impuls de la regeneració”.
Finalment, Jordi Cros, el president del Catalan Water Partnership, va cloure la jornada destacant que “l’objectiu del Catalan Water Partnership és fomentar la competitivitat dels seus socis. I per això vosaltres continueu essent el més important, i és imprescindible que continueu participant en les activitats que us aportin valor”.
Abans de donar la jornada per finalitzada, es va oferir un pica-pica, per un cop més donar l’oportunitat als socis de tenir un espai de networking, donar-se a conèixer, i fomentar les col·laboracions entre els socis en una jornada que ha comptat amb més de 110 assistents.