El Centre BETA i el CWP organitzen la Water Talks “Gestió de l’aigua en el sector agroalimentari”
El 15 de setembre va tenir lloc el WaterTalks sobre la gestió de l’aigua al sector agroalimentari, un acte co-organitzat entre el CWP i el Centre Tecnològic Beta de la UVic-UCC. L’objectiu de l’acte era donar a conèixer solucions per un ús eficient de l’aigua en la indústria agroalimentària des d’una perspectiva tant científica com empresarial. L’acte va comptar amb una introducció de Xavier Amores, director del CWP, i Sergio Ponsá, director del Centre Beta, i amb la benvinguda institucional d’Antonio Enjuanes, Subdirector General d’Infraestructures Rurals de la Generalitat de Catalunya. Seguidament, es va donar pas a la presentació de projectes de recerca sobre la gestió de l’aigua al sector agroalimentari, amb ponències de Mariona Pratdesaba d’INNOVACC, Lidia Paredes del Centre Tecnològic Beta, Xialei You Chen de Leitat i Nicola Montemurro de l’IDAEA-CSIC. Durant la segona part de la sessió, es van presentar solucions innovadores per a la gestió de l’aigua al sector agroalimentari de la mà d’empreses associades al CWP. Van intervenir Albert Bartrolí, director de projectes d’Aeris; Wounjim Chang, Water Systems Engineer de Carburos Metálicos; Carlos Serrano, de l’equip d’Aonchip; Eduard Obis, responsable de projectes digitals de Matholding i Antonio Giménez, cap de projectes d’R+D d’Aqualia. L’acte va estar marcat per la rellevància que van atribuir tots els ponents a la reutilització de l’aigua, un bé que cada vegada és més escàs, i per les oportunitats d’aplicació de tecnologies digitals en l’agricultura. Laia Llenas, subdirectora del Centre Tecnològic Beta, va realitzar la cloenda de l’acte. La jornada, que es va dur a terme en format híbrid, va comptar amb 80 assistents entre presencials i online. Un cop finalitzat l’acte, els assistents presencials van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions del Centre Tecnològic Beta.