Conclou el projecte GALATEA havent finançat diversos projectes de PIMES del CWP aplicats al sector de l’economia blava

El passat mes de maig va finalitzar el projecte GALATEA, finançat pels fons europeus H2020 a través del programa INNOSUP i participat pel CWP, Eurecat i 6 entitats més de 5 països europeus. GALATEA ha tingut per objectiu mapejar les necessitats de diversos actors vinculats a l’economia blava (ports, drassanes, vaixells i vigilància marítima) i fomentar la col·laboració internacional i crossectorial de les PIMES per crear noves cadenes de valor que donin resposta a aquests reptes.

Dins el programa de cupons del projecte, quatre empreses associades al CWP han rebut finançament per desenvolupar els seus projectes innovadors. A través del projecte CORAL, l’empresa B’GEO, ha desenvolupat una plataforma digital per a monitorar dades ambientals i d’operacions en ports, amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència operativa i sostenibilitat. INLOC ROBOTICS ha rebut finançament pel projecte KTMS, que ha desenvolupat i validat l’ús de la intel·ligència artificial aplicada a optimitzar el moviment de les veles en vaixells, aprofitant al màxim l’energia eòlica. AERIS ha executat el projecte ADVARPOL, que ha tingut per objectiu adaptar el procés de digestió anaeròbia per eliminar brossa marina i generar biogàs, reduint partícules sòlides i costos d’operació del sistema. Finalment, al projecte SEAiGRASS, GPA SEABOTS ha utilitzat robots marins no tripulats per a obtenir dades dels prats de Posidonia, que combinades amb dades de  satèl·lits permetran implementar mesures de conservació ambiental.

GALATEA ha estat una bona oportunitat per les PIMES del CWP d’entrar en contacte amb actors i usuaris finals del sector de l’economia blava, fer contactes internacionals i desenvolupar nous productes i serveis fets a mida dels reptes d’aquest sector.

Similar Posts