EL CWP PARTICIPA AL WEBINAR ECCP CAPACITY BUILDING

El passat dimarts 14 de setembre, el Catalan Water Partnership va participar en la jornada “Strengthening clúster collaboration through strategic Internationalisation – Capacity- building webinar”, organitzada per l’European Cluster Collaboration Platform (ECPP), un seminari web enfocat a com els clústers poden impulsar la internacionalització. D’entre els més de 1.000 clústers que conformen la xarxa de l’ECCP a tot Europa, el Catalan Water Partnership va ser cridat a participar com a cas d’èxit en internacionalització en els últims anys. Aquest fet confirma així el reconeixement i posicionament internacional del Catalan Water Partnership. Així, juntament amb altres participants, com el Dr. Christian Ketels, (Visiting Executive at Harvard Business School) i el clúster Pole du Mer de França, es va poder presentar el CWP i les seves activitats en internacionalització.

Xavier Amores, director del Catalan Water Partnership, va compartir la trajectòria del clúster en internacionalització, que els han portat a organitzar activitats en més de 20 països en els últims anys. La participació del clúster en fires internacionals i missions comercials, la promoció d’aliances estables amb clústers d’aigua i associacions d’aigua com el Water Council a Wisconsin, la participació en missions inverses, missions tecnològiques per impulsar projectes d’R+D entre socis de diferents països, o la cooperació amb grans empreses i autoritats públiques internacionals per promoure la internacionalització de les pimes, es troben entre les activitats més destacades dutes a terme. A causa de la COVID-19 també es van compartir les estratègies seguides per connectar amb trobades amb clients internacionals al Perú, Austràlia, Sud-àfrica o els EUA entre altres països l’últim any mitjançant esdeveniments virtuals, o projectes per impulsar l’estratègia digital en internacionalització amb pimes.

D’entre els últims projectes, es va destacar la participació del clúster en diversos projectes COSME GO INTERNATIONAL amb el suport de la UE, com Green Small Smart Cities, Welliance o l’Aewen, projectes que tenen com a objectiu principal la internacionalització de les pimes, i que permeten finançar en cascada activitats internacionals d’aquestes. Mèxic, Sud-àfrica, EUA, Xile, Vietnam, Cap Verd, el Marroc, Tunísia o el Senegal estan entre els països per als quals el CWP està realitzant estudis d’oportunitats i donant suport a pimes en el seu procés d’internacionalització finançant viatges, organitzant missions i aportant recursos de valor per facilitar l’entrada en aquests mercats.

Els participants van poder adquirir una millor comprensió de com desenvolupar un enfocament estratègic per a la internacionalització, veure com un Clúster pot ser un facilitador clau per impulsar la internacionalització de les pimes, servir d’inspiració per fomentar la col·laboració Intercluster, o com la UE pot donar suport a la internacionalització a través dels seus programes.

Similar Posts