L’electrificació d’embarcacions d’esbarjo és una realitat al nord d’Europa i als Estats Units, tot i que amb limitacions per garantir l’autonomia. Es preveu que amb l’objectiu de reduir emissions i preservar la conservació d’ecosistemes marins s’impulsi una creixent demanda d’embarcacions elèctriques. D’aquí ve la necessitat d’actualitzar la infraestructura per a la càrrega d’aquests vehicles, o la seva instal·lació a zones sense ports com a les cales de fondeig.
Per això, el projecte AICharge ha desenvolupat una solució de recàrrega d’embarcacions d’esbarjo elèctriques per instal·lar-se en mode de boia a cales de fondeig. Aquesta solució persegueix actuar com un extensor d’autonomia de les embarcacions a més d’oferir una alternativa ecosostenible especialment en zones que requereixen més protecció. En aquest sentit, AIcharge integra tecnologies d’Intel·ligència Artificial i registre distribuït (Blockchain) per maximitzar la recàrrega elèctrica d’embarcacions d’esbarjo amb energies d’origen sostenible, de manera que es pretén reduir i eliminar la dependència actual dels combustibles fòssils i contribuir així a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle.
AIcharge neix d’una col·laboració en el nexe aigua-energia i en l’àmbit de l’Economia Blava, per afrontar la descarbonització de les embarcacions mitjançant l’ús d’energies renovables i la protecció del medi ambient marí.
AIcharge, amb número d’expedient AEI-010500-2021b-88, està cofinançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) mitjançant la segona convocatòria d’AEIs del 2021 en el marc dels ajuts Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
Reduir emissions i preservar la conservació d’ecosistemes marins
Cookie name | Active |
---|---|