El sector carni és el quart sector industrial amb més pes dins del territori. L’optimització dels processos involucrats en el sacrifici i el processat dels productes obtinguts és vital per augmentar la competitivitat del sector. Un dels punts clau és poder combinar la productivitat amb l’estalvi de recursos tant energètics com hídrics, millorant les condicions laborals dels treballadors, sense perdre la qualitat i seguretat alimentària dels productes.
En aquest context, sorgeix la necessitat principal del projecte que, a la vegada, és l’objectiu principal del projecte: realitzar un projecte d’investigació industrial per dissenyar un prototip que permeti automatitzar el procés de tall d’intestí gruixut en escorxador, mitjançant un sistema multi tall de vísceres que permeti reduir el consum hídric del procés. Cal destacar que el prototip que s’està investigant és únic en el mercat.
En aquest projecte també hi ha com a objectius:
Cal destacar que és un projecte interclúster, on INNOVACC (coordinador) i el clúster Catalan Water Partnership (CWP), treballaran per fer difusió del projecte entre els seus associats per així donar eines per millorar la competitivitat del sector.
Pressupost total | Ajut aprovat |
149.063,00 € | 112.046,00 € |
Agrupaciones Empresariales Innovadoras 2023
El sector carni és el quart sector industrial amb més pes dins del territori. L’optimització dels processos involucrats en el sacrifici i el processat dels productes obtinguts és vital per augmentar la competitivitat del sector. Un dels punts clau és poder combinar la productivitat amb l’estalvi de recursos tant energètics com hídrics, millorant les condicions…
Inici | 01/05/2023 |
Final | 30/04/2024 |
Cookie name | Active |
---|---|