El clúster INNOVACC (industria de la carn de porc de Catalunya) ha realitzat un projecte de cooperació amb el CWP amb l’objectiu de promoure l’estalvi i l’eficiència en l’ús de l’aigua en les empreses de la carn, garantir la qualitat del tractament d’aigua i identificar possibles projectes d’innovació conjuntament.
El projecte és va iniciar amb una jornada a l’ICRA on diversos experts del CWP van compartir experiències, bones pràctiques i tecnologies potencialment d’interès pel sector. Entre els temes tractats es van destacar casos al voltant de l’estudi sobre el potencial d’estalvi en la gestió del cicle de l’aigua, ampliació i millora de l’EDAR, optimització de la depuració o l’optimització en la gestió dels fangs. A partir d’aquesta jornada el CWP va realitzar diagnòstics a 10 empreses d’INNOVACC de manera gratuïta. Un equip multidisciplinar del CWP va visitar les plantes d’empreses tan destacades com ARGAL, NOEL, La Selva, Esfosa o Friselva entre d’altres i s’han proposat mesures d’estalvi, projectes innovadors i solucions avançades que en molts casos han representat estalvis potencials de més de 50.000€/anuals, sistemes intel·ligents per la monitorització del cicle d’aigua o projectes d’R+D que han rebut el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat o el Ministeri d’Indústria.
De l’èxit d’aquesta iniciativa s’han realitzat a posteriori jornades a la FECIC (patronal de la indústria de la carn) o a l’ICAEN sobre un projecte d’estalvi energètic i d’aigua amb una empresa de la carn.
Promoure l’estalvi i eficiència en l’ús de l’aigua a les empreses de carn, garantir la qualitat del tractament d’aigua
Inici | 01/01/2023 |
Final | 28/06/2025 |
Cookie name | Active |
---|---|