La finalitat del projecte ViWaTec és promoure solucions tecnològiques i altres estratègies innovadores que permetin millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua en el sector vitivinícola. Perseguint aquest objectiu es realitzaran 8 diagnosi d’estat i 3 avaluacions tècniques i econòmiques a 11 cellers diferents representatius dels territoris, amb visites individualitzades per part d’empreses expertes del sector de l’aigua. Els resultats d’aquestes tasques i el know how i tecnologies de les empreses serà la base per la construcció, d’una banda, d’una Guia de bones pràctiques d’estalvi d’aigua al sector vitivinícola, la qual inclourà bones pràctiques d’ús, recomanacions de tecnologies innovadores i disruptives, així com casos d’èxit del sector i de l’altre d’un Catàleg online de tecnologies disponibles per a l’estalvi d’aigua. Aquest darrer input és clau per facilitar la implementació de les mateixes per part dels cellers, ja que supleix la manca d’accés a les noves propostes tecnològiques i de proveïdors.
A més, el projecte té per objectiu la creació de Grups de Treball Territorialitzats (GTTs) per treballar i difondre els resultats obtinguts i crear sinèrgies de col·laboració entre ambos sectors i altres sectors industrials (valor compartit). Aquests GTTs, dels que se’n crearan per cadascuna de les 3 DO participants, volen ser la llavor per constituir-se com a elements permanents de discussió de solucions sostenibles més enllà de l’aigua.
ViWaTec permetrà promoure nous projectes d’alt valor competitiu empresarial i contribuir a generar noves oportunitats de negoci entre ambdós sectors. També servirà de rèplica (efecte multiplicador) per a altres sectors industrials intensius en el consum d’aigua.
Iniciatives de Reforç a la Competitivitat d’ACCIÓ 2023 (Línia Reforç Competitiu)
La finalitat del projecte ViWaTec és promoure solucions tecnològiques i altres estratègies innovadores que permetin millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua en el sector vitivinícola. Perseguint aquest objectiu es realitzaran 8 diagnosi d’estat i 3 avaluacions tècniques i econòmiques a 11 cellers diferents representatius dels territoris, amb visites individualitzades per part d’empreses expertes del sector…
Cookie name | Active |
---|